Startside
Ungdomsfester
Kalender
Fotos fra Huset
Praktiske oplysninger
Mad og drikkevarer
Leje af huset
Brochure

 

 

 


Forsamlingshuset,

               Herunder lidt af husetshistorie
 
Godthaab Forsamlingshus,
Tostrupvej 6, Godthaab,
9230 Svenstrup
Telf.: 40 200 118
  Da en kreds af borgere besluttede at bygge et samlingssted for indbyggerne i Godthaab og omegn i 1936 var Godthaab en af de mange travle landsbyer i omegnen af Aalborg, men en del af Øster Hornum Kommune.  
  Den havde to store virksomheder med mange medarbejdere, og mange mindre virksomheder og forretninger til at servicere dem.  
 

                     
        Uddrag fra Godthaab bogen, 1969  

I 1936 tegnedes en stiftelsesoverenskomst, der i uddrag lyder således:

”Undertegnede slagtermester Jens Qvist, tømrermester Jens Enggaard og gårdejer Marinus Qvist er i dag blevet enige om at stifte et aktieselskab under navnet ,,Aktieselskabet Godthaab Forsamlingshus" med hjemsted i Godthaab og med det formål at skaffe lokaler, hvori byens og omegnens befolkning kan samles i alvor og garnmen. Aktiekapitalen udgør 15.000 kr., fordelt på aktier a 50 kr. Der er ikke tillagt stifterne eller andre garantipro-vision eller andet vederlag ved selskabets stiftelse.
Aktierne lyder på navn. Ingen aktier har særlige rettigheder."

Der var i Godthaab stor interesse for at få bygget et forsamlings-hus, idet man længe havde savnet et sted, hvor man kunne mødes. Aktiekapitalen blev da også snart tegnet, hvilket må siges at være fint i betragtning af, at en ugeløn da var ca. 50 kr.

Huset er blevet flittigt benyttet, og først i de senere år har man fundet, at det ikke længere var helt tidssvarende. Derfor tog forsamlingshusets bestyrelse, godt assisteret af bestyrelsen for Godthaab Borgerforening, i 1968 initiativ til at få moderniseret forsamlingshuset. Første etape, nemlig udskiftning af de to gamle kakkelovne med et moderne centralvarmesystem, blev udført i efteråret 1968.

Yderligere modernisering og en udvidelse af huset er planlagt.
For at skaffe penge til arbejdet startedes en nytegning af aktier a 100 kr., hvilket svarer til en fjerdedel af en normal ugeløn. Godthaabs borgere købte også denne gang aktier for omkring 15.000 kr., men for disse penge får man desværre ikke så meget som i 1936.

 
     

       

Startside Ungdomsfester Kalender Fotos fra Huset Praktiske oplysninger Mad og drikkevarer Leje af huset Brochure
Send e-mail til gbf9230@gmail.com med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.

Senest opdateret: 5. Oktober 2018